5 tips over behandeling hernia U kunt vandaag gebruiken

ProfessionalsVerwijzenVerwijzen met spoedHulp zonder verwijzingNascholingPublicatiesVacatures en stage

Dit veroorzaakt pijn, meestal in één been, doch in enkele gevallen ook in allebei de benen en/ofwel de rug ofwel bil(len).

Wanneer u het artikel waardevol vindt help vervolgens mee het te verspreiden door dit te delen betreffende andere lieden die ons hernia beschikken over en lijden aan rug-, hals-, arm-, been-, voet- zenuwpijn.

beschikken over dus officieel een iets verschillende betekenis. Dikwijls worden een benamingen desalniettemin door elkaar gebruikt. Dit komt daar bij allen op neer het dit sluitspiertje tussen de maag en de slokdarm regelmatig niet zo echt werkt, waardoor klachten kunnen opkomen. In de volksmond is de naam ‘middenrifbreuk’ dikwijls aangewend.

Teneinde te merken ofwel uw klachten echt via een hernia geraken veroorzaakt, doen wij 3 meerdere onderzoeken:

De meeste hernia’s genezen vanzelf en een huisarts gaat u pijnstillers voorschrijven. Tracht zoveel geoorloofd in sporten te blijven; bedrust bevordert de genezing ook niet!

Ons tussenwervelschijf kan uitpuilen. Het heet ons hernia. Dit is geoorloofd dat een uitpuilende schijf op een zenuw drukt. Daarom krijgt u dan ook pijnklachten.

Het doel betreffende een chirurgische ingreep kan zijn teneinde ruimte te creëren wegens de zenuwen en/of het ruggenmerg. Ernaast mag via het gat tevens uitpuilend tussenwervelschijf bouwstof verwijderd geraken.

Wel hebben de klachten akelig dat dikwijls pijn, af en toe hevige pijn wordt gevoeld in het aangetaste gebied. Dikwijls treden tintelingen en prikkelingen op rond het aangetaste gebied en de ledematen en in ernstige gevallen treden tevens verlammingsverschijnselen op. Immers is het ook mogelijk dat een hernia geen noemenswaardige klachten geeft.

Voor de meeste lieden duurt een pijn ons week tot tien dagen, waarna ze geleidelijk reduceert. Geoorloofd sta je op een morgen op en is de pijn verdwenen. Regelmatig mag more info je er meer mee opgescheept zitten, en dan kan zijn verdere behandeling via een arts essentieel.

De behandeling voor de lagerug hernia bestaan in allereerste instantie vooral uit rust en gecontroleerde beweging met medicatie. Wanneer het niet helpt bestaan daar verschillende chirurgische behandelmogelijkheden.

De behandeling voor dit ‘Flat-tire’ syndroom is tijdcontingent. Dit houdt in het daar op geleide betreffende tijd wordt getraind en ook niet op geleide met pijn. In de eerste 6 tot acht weken aangaande een behandeling mogen klachten toenemen. De pijn mag echter ook niet langduriger dan een paar dagen na de training aanhouden.

Bijvoorbeeld u dan ook bezit mogen bekijken mogen de klachten betreffende een hernia flink verschillen. De klachten en symptomen van een hernia haken nauw tezamen betreffende een plaats waar de hernia zich bevindt. Een nekhernia geeft klachten in iemand deel over dit lijf vervolgens een rughernia of een borsthernia.

Naast een “gewone” herniaoperatie zijn er ook opties teneinde de tussenwervelschijf te benaderen via ons naald, een endoscoop (ofwel kijkbuis) of via ons kort buisje (microtube). Deze technieken beschikken over met mekaar akelig dat daar via een kleinere toegang is gewerkt, waardoor een operatiewond minder omvangrijk is vervolgens bij een “standaardoperatie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *